SANGER
Line Mortensen har en evne til at fastholde lytteren med en stemme, der vidner om refleksion og modenhed. Den fyldige stemme bruges som et selvstændigt instrument og fylder rummet med et stort spænd i både toneregister og klangfarver.
Genremæssigt henter Line Mortensen inspiration fra forskellige stilarter som jazz, folk, rock, soul, blues men også fra den klassiske verden.
”For mig handler sang om at formidle en historie”, fortæller Line. ”Stemmen er et fantastisk instrument, fordi den med alle sine nuancer spejler og giver ny dybde til den historie, der ligger gemt i teksten.”
Når Line Mortensen fortæller historier gennem sangen, er det med energi og overskud i en naturlig tilstedeværelse på scenen.

SANGSKRIVER
”Alle mine sange er skrevet på baggrund af min store interesse for mennesker”, fortæller Line Mortensen. ”For mig er det evigt vedkommende, hvordan vi mennesker forsøger at forstå os selv og forstå vores ageren i verden. Det er formentlig de færreste af os, der lever et enkelt, problemløst liv. Hverdagens små dramaer er i den forbindelse vanvittigt interessante at dykke ned i. De afspejler den kontrast, der ofte eksisterer mellem den gode intention og det levede liv. De siger samtidigt noget om, hvordan vi både letter og besværliggør livet gennem vores forestillinger om os selv og hinanden. sangskriver
Jo mere jeg taler med mennesker, jo mere forstår jeg, hvor ens vi er. Det gør det ret ufarligt at bruge sig selv i sangskrivningen. Det gør det samtidigt muligt at skrive sange ud fra andres perspektiv; for hvad har andre oplevet, jeg ikke kan genkende mig selv i? – og omvendt. ”

BAGGRUND
Line Mortensen er uddannet cand. mag. i musik og pædagogik ved Aalborg Universitet med sideløbende studier på Musik Konservatoriet med hovedfagene rytmisk sang og kordirektion.

SKREVET OM
”Lines samtidig stærke, indtrængende, milde og rørende stemme blev indhyllet i Carstens virtuose klaverspil (…), mens tonerne sneg sig helt ind i hjerterne på tilskuerne… Fantastisk sammenspil – To sjæle – Én kæmpe musikalsk oplevelse…”   

Skagen Avis – Anmeldelse af Between The Lines Duo                                                                                                       

“Line Mortensen viste sig at være noget så sjældent som en vidunderlig sangskriver inden for jazzgenren. Hendes stemmes mange nuancer og hendes udtryksfulde fraseringer skabte et univers af vellyd og spændende fortælling, som fik tilhørerne til ganske at glemme den kolde sommeraften.
Ved klaveret skabte Carsten Kær Nielsen med sit eminente og meddigtende akkompagnement en fornem kulisse for Line Mortensens smukke og udtryksfulde sange.”
Troels Kold, organist og tidlige operachef

Sæby Jazzfestival “Jazz & Fisk” oplevede i 2014 endnu en forrygende koncert med Line Mortensen og Between The Lines.
Line Mortensen og hendes dygtige musikere afsluttede festivalen på smukkeste vis med egne, intense jazz-rock-soul-numre og et nærvær på scenen, som virkelig begejstrede publikum i JazzClash-teltet på Sæby Havn.
Line Mortensen formår at spænde fra det sårbare til det mere rå udtryk i sin suveræne formidling af sin egen musik. Hun forstår ganske enkelt at fortælle en historie, så den når ud over scenekanten – og vi  er mange, som glæder sig til at høre fortsættelsen….”
Sæby Jazzfestival

”Alle var henrykte! Hele salen (gamle og yngre) var tryllebundet af den nærværende formidling af både smukke sange, dybe refleksioner om det store tema ‘relationer’ og vidunderlige kompositioner.
Vi der til dagligt arbejder med relationer mærkede stor resonans med de forskellige temaer, sange og anekdoter, koncerten berørte.
Der var stof til eftertanke, og det var rørende, vedkommende og sangene var virtuost akkompagneret med stort musikalsk overskud.
Lines store mørke varme altstemme var særligt fascinerende med både sin styrke, sødme, blidhed og frie bevægelse mellem stemmeregistre.
En virkelig skøn oplevelse, der længe gav genklang…!”
Kamillianergaarden Hospice

”Med sin helt unikke og smukke stemme og meget udtryksfulde sange formår duoen at skabe en intim stemning, hvor man glemmer tid og sted – men netop bare er til stede i koncerten.
Line Mortensens sange koncentrerer sig om både de store som de små ting i livet. Hun formår at skabe en forbindelse til sit publikum, og fortælle en historie med sin sang og sin stemme.
Der er sprækker til det sårbare i livet og samtidig også en styrke og en råhed, der tager én med storm.”
Susan Storm, fængselspræst

Thomas A. Jakobsen på trommer, Hans Bovin på bas og Lasse Baggenæs på guitar, rockede og swingede, mens sangerinden Line Ullits Mortensen gav den gas i de hurtige numre og sang rørende smukt og dybfølt i de stille…
Den lille biografsal var næsten fyldt op med små café-borde og stole, som næsten alle blev besat!!! Biografsæderne var skubbet helt op mod væggen, så der var plads !!! Alt i alt en skøn oplevelse, hvilket tydeligt kunne mærkes på de lange klapsalver, og på den begejstrede stemning…
Det sluttede bare alt for tidligt… De 2 timer gik meget hurtigt!!! Tak, for en dejlig, musikalsk oplevelse.
Skagen Avis – Anmeldelse af Between The Lines 

Sangerinden Line Mortensen og jazzpianisten Carsten Kær Nielsen udgør en spændende duo, som forstår at give en stemningsmættet og intim koncert.
De serverer en blanding af Line Ullits Mortensens egne sange, hvor teksterne er nærværende og melodierne iørefaldende, og egne fortolkninger af en række standarder. Numrene bindes sammen af Lines velovervejede introduktioner, og alt i alt skaber duoen en god kontakt til publikum.
En fin koncertoplevelse i det fri i den hyggelige Café Baghuset i Thisted.
Vi kan varmt anbefale denne spændende nordjyske duo til andre.
Jazz i Thy