Negative tanker og overbevisninger kan for mange musikere spænde ben – både når vi optræder, øver os og komponerer.

Det kan være tanker som:

  • Jeg lærer det aldrig
  • Jeg må ikke spille fejl
  • Jeg burde være bedre

Under disse tanker kan der ligge andre overbevisninger.
Jeg lærer det aldrig – og det betyder jeg i virkeligheden ikke er musikalsk nok. Jeg lærer det aldrig – og det betyder at det ikke nytter at øve sig.

Vi er så vant til at identificere os med vores tanker, at vi sjældent sætter spørgsmål ved, om det vi tænker i virkeligheden er sandt. Når vi tror på tankerne kan det spænde ben både for at have adgang til evnerne, lære noget nyt og være tilstede i musikken.

Der findes en enkel metode til at undersøge de negative tankemønstre. Det handler ikke om at tvinge sig til at tænke positivt eller at ændre virkeligheden. Men den giver en mulighed for at stoppe op og se efter om det man var så sikker på i virkeligheden er sandt.

Ved at bruge metoden til at undersøge sine tanker, oplever man på en overraskende og gennemgribende måde, at de stress-fulde tanker slipper én:
– og dermed ændrer relationen sig – både til én selv, til sine evner, til sine omgivelser og ikke mindst til musikken.

Min erfaring er at især inden for mit eget felt som musiker, gør metoden en stor forskel. Netop negative tanker og overbevisninger er for mange musikere en hæmmende faktor i kreative processer. Ved en enkel metode er det muligt at undersøge tankerne og opnå stor frihed og nærvær. Og frem for alt genfinde glæden og legen ved at beskæftige sig med musik!

Jeg stiftede bekendtskab med The Work i 2009 og har siden deltaget i en række kurser både i Tyskland, Sverige og Danmark.  Jeg har holder foredrag og kurser i metoden.  Jeg er stadig forundret over, hvor stor positiv effekt det har på mit eget (musiker-)liv og relationer.

Sessioner
En session tager typisk 1 1/2 time
Sessionen kan foregå enten

  • Fysisk i Halkær, Nordjylland. 
  • Online, over zoom eller skype. 

Pris: 600 kr pr session.

Se mere metoden illustreret i følgende video

 

 Kontakt mig for spørgmål og mere information.