Line Mortensen har en evne til at fastholde lytteren med en stemme, der vidner om refleksion og modenhed. Den fyldige stemme bruges som et selvstændigt instrument og fylder rummet med et stort spænd i både toneregister og klangfarver.
Musikken er karakteriseret af en lyrisk nordisk tone og singer songwriter-stilen. ”For mig handler sang om at formidle en historie”, fortæller Line. ”Stemmen er et fantastisk instrument, fordi den med alle sine nuancer spejler og giver ny dybde til den historie, der ligger gemt i teksten.”
”Alle mine sange er skrevet på baggrund af min store interesse for mennesker”, fortæller Line Mortensen. ”For mig er det evigt vedkommende, hvordan vi mennesker forsøger at forstå os selv og forstå vores ageren i verden. Hverdagens små dramaer er i den forbindelse vanvittigt interessante at dykke ned i. De afspejler den kontrast, der ofte eksisterer mellem den gode intention og det levede liv. De siger samtidigt noget om, hvordan vi både letter og besværliggør livet gennem vores forestillinger om os selv og hinanden.” 
Line Mortensen har siden 2014 optrådt på en række forskellige scener – lige fra musikhuse, fængsler, jazz-scener, kirker, på arbejdspladser, nedlagte fabriks-bygninger til bunkere fra 2. verdenskrig. Med udgangspunkt i sine sange har hun samarbejdet med en en række kunstnere om forskellige koncertprojekter. Senest optræder hun med ‘kunstkoncerter’, som er opstået i samarbejde med billedekunstner Nadja Adelborg. Et andet koncertprojekt er skabt med udgangspunkt i Peter Bastians livskloge bog “Altid allerede elsket”. Derudover spiller Line Mortensen relations-koncerter for medarbejdere på forskellige afdelinger på Rigshospitalet.
I 2017 udgav EP’en ‘Thoughts’ med sin trio: Line Mortensen Trio – Jakob Mygind (sax) og Carsten Kær Nielsen (klaver)

SKREVET OM
“Line Mortensen is a gifted vocalist/composer whose new EP as a trio, Thoughts, is a soothing and emotional connection of songs, blurring the lines between the sophisticated edge of jazz and the intimacy of singer/songwriter music. In its entirety, Thoughts is emotional, direct and forward-thinking, often exploring unique soundscapes and distinctive creative ideas…”
Jazzcorner Læs hele anmeldelsen fra Jazzcorner

“Line Mortensen har en fantastisk stemme. Dyb, mørk og sensuel. Når man hører hende synge, kan man ikke undgå at tænke på Anisette….
Hendes fraseringer og måden hun musicerer med de øvrige musikere er i høj klasse, uanset om hun fortolker andres sange eller hun synger sine egne.

Et talent, der i høj grad er værd at lytte til og holde øje med”
Henrik Thorngård

“Line Mortensen viste sig at være noget så sjældent som en vidunderlig sangskriver inden for jazz genren. Hendes stemmes mange nuancer og hendes udtryksfulde fraseringer skabte et univers af vellyd og spændende fortælling
Ved klaveret skabte Carsten Kær Nielsen med sit eminente og med-digtende akkompagnement en fornem kulisse for Line Mortensens smukke og udtryksfulde sange.”
Troels Kold, Øster Hurup Kirke

”Line Mortensens samtidig stærke, indtrængende, milde og rørende stemme blev indhyllet i Carsten Kærs virtuose klaverspil (…), mens tonerne sneg sig helt ind i hjerterne på tilskuerne… Fantastisk sammenspil – To sjæle – Én kæmpe musikalsk oplevelse…”   
Skagen Avis 

“Sanselig, overraskende, overbevisende”
Vesthimmerlands Musikhus ALFA

“Helt igennem flotte numre, nærværende leveret og højt musikalsk niveau”
Halkær Kro, koordinator

Musikalsk, medrivende og stilsikkert”
Løgstør Kirke

“Fantastisk koncert”
Kragskovhede Statsfængsel

“Intens nærvær, fedt musik krydret med stof til eftertanke!”
Kultur og Fritid – Vesthimmerland Kommune                                

“Line Mortensen formår at spænde fra det sårbare til det mere rå udtryk i sin suveræne formidling af sin egen musik. Hun forstår ganske enkelt at fortælle en historie, så den når ud over scenekanten – og vi  er mange, som glæder sig til at høre fortsættelsen….”
Sæby Jazzfestival

”Alle var henrykte! Hele salen (gamle og yngre) var tryllebundet af den nærværende formidling af både smukke sange, dybe refleksioner om det store tema ‘relationer’ og vidunderlige kompositioner.
Skagen Avis

Lines store mørke varme altstemme var særligt fascinerende med både sin styrke, sødme, blidhed og frie bevægelse mellem stemmeregistre.
En virkelig skøn oplevelse, der længe gav genklang…!”
Kamillianergaarden Hospice

”Med sin helt unikke og smukke stemme og meget udtryksfulde sange formår duoen at skabe en intim stemning, hvor man glemmer tid og sted – men netop bare er til stede i koncerten.
Line Mortensens sange koncentrerer sig om både de store som de små ting i livet. Hun formår at skabe en forbindelse til sit publikum, og fortælle en historie med sin sang og sin stemme.
Der er sprækker til det sårbare i livet og samtidig også en styrke og en råhed, der tager én med storm.”
Susan Storm, fængselspræst

Thomas A. Jakobsen på trommer, Hans Bovin på bas og Lasse Baggenæs på guitar, rockede og swingede, mens sangerinden Line  Mortensen gav den gas i de hurtige numre og sang rørende smukt og dybfølt i de stille…
Den lille biografsal var næsten fyldt op med små café-borde og stole, som næsten alle blev besat!!! Biografsæderne var skubbet helt op mod væggen, så der var plads !!! Alt i alt en skøn oplevelse, hvilket tydeligt kunne mærkes på de lange klapsalver, og på den begejstrede stemning…
Det sluttede bare alt for tidligt… De 2 timer gik meget hurtigt!!! Tak, for en dejlig, musikalsk oplevelse.
Skagen Avis 

Vi kan varmt anbefale denne spændende nordjyske duo til andre.
Jazz i Thy